Beşiktaş Cemevi

Beşiktaş Belediyesi Haziran ayı meclis toplantısı gerçekleşti. Meclis toplantısında ikinci gündem maddesi olarak yer alan Hukuk Komisyonu raporuyla Türkali Mahallesi'de daha önce Öğretmen Evi olarak kullanılan iki katlı bina'nın Beşiktaş Cem Kültür Evi ve Sosyal Yardımlaşma Derneği'ne tahsis edilmesi kararı verildi.

30 Mart yerel seçimleri'nde Beşiktaş Cem Vakfı'nı ziyaret eden Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar Cem Vakfı Yönetim Kurulu Üyeleri ve Beşiktaş'taki Alevi yurttaşlarla bir araya gelmişti. Beşiktaş'ta yaşayan 40 bine yakın Alevi yurttaşın "Beşiktaş"ta bir Cemevi istiyoruz' talebini dikkate alan Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar ve belediye meclis üyeleri Beşiktaş'ı Cemevi'ne kavuşturdu.

Konuyla ilgili olarak görüştüğümüz Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, Türkiye'nin en önemli ilçesi Beşiktaş'ta Cemevi'nin olmaması bizim için büyük bir eksiklikti. Bugün bu sorunu çözmeye yönelik ilk adımı attık. Beşiktaşımıza ve Beşiktaş'ta yaşayan Alevi yurttaşlarımıza hayırlı olsun' diye konuştu.