Feriköy S.Vartananst Ermeni Kilisesi

Feriköy'ün az sayıdaki cemaati kendi kilisesine sahip olmak amacıyla 1859'da Srpotz Vartanants Kilisesi'nin temelini atar, ancak inşaatı bitiremezler. Pera Kilisesi'nin yönetim kurulu sayesinde yarı kalmış inşaat 1861'de biter ve ibadete açılır.

Kilise'nin arazisini 1858'de Fethullah isimli bir Süryani bağışlamıştır. Kilise 1903'de Zenop Bey Merametciyan'ın bağışlarıyla temelinden onarılmıştır. Merametciyan okulu ise 1912'de Kilise'nin bitişiğindeki arsanın üzerine kargir olarak inşa edilmiştir. 1929'da Kilise'yi kargir olarak inşa etme çalışmalarına başlanır. 1929'da gerçekleşen temel atma töreninin ardından 1931'de Patrik Mesrob I. Naroyan'ın eliyle kilise kutsanarak ibadete açılır. Kilisenin bu yeniden inşası ile ilgili planlar inşaatın mimarlığını da üstlenmiş olan Getronagan okulu müdürü Keğam Kavafyan tarafından hazırlanmıştır.

2006 yılında köklü bir onarımdan geçen Kilise Patrik Mesrob II. eliyle kutsanarak ibadete yeniden açılmıştır.

Son onarım 2011 yılında gerçekleşerek Kilise Patrik Genel Vekili Başepiskopos Aram Ateşyan tarafından kutsanarak ibadete açılmıştır.

Beşiktaş Belediyesi, Sosyal Belediyecilik anlayışında ki bilinç ile sadece bölgeye ait olmayıp tüm Türkiye'ye ait çalışmalar yapmaktadır.İnsan merkezli Belediyecilik anlayışı ile hiçbir ayrım yapmadan herkesin yanında olmaya çalışan Beşiktaş Belediyesi ve ona ait olan Beltaş Vakfı İhtiyaç sahiplerine din, dil, ırk ayrımı yapmadan her tür yardımı ulaştırmaktadır.

Sadece Beşikatş Belediyesi sınırlarında olanlara değil, tüm ihtiyacı olanlara hizmet kalitesini sunmaktadır.

Bu bağlamda Feriköy Ermeni Kilisesi Sevgi sofrasına, bünyesinde bulunan 100 ‘ün üzerinde fakire yılda üç kez gıda yardımı, Feriköy Kilisesi cemaatine ait 250 öğrenci kapasiteli okuluna lojistik destek, yurt dışında da ülkemizi ve kiliseyi temsil eden 80 kişilik korosuna ihtiyaçları doğrultusunda gerekli yardımlar yapılmıştır.