Ezidilere Yardım

Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, Beşiktaş Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Tüy, AFAD tarafından yapılan konutlarda ve çadırlarda kalan Ezidileri ziyaret etti.

Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar’a aralarında CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ve Veli Ağbaba, CHP Genel Sekreter Yardımcısı Özgür Özel, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan gibi isimlerin bulunduğu CHP heyeti de katıldı. Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar burada Ezidilerin sorunlarını ve sıkıntılarını dinledikten sonra yaptığı basın açıklamasında "Beşiktaş'ın imkanlarını Beşiktaş halkının mesajını buraya getirmek üzere geldik" diye konuştu.

Beşiktaş Belediyesi, Şırnak’ın Silopi ilçesine sığınan Ezidiler için 4 adet yardım kamyonu gönderdi.

Yapılan konuşmaların ardından Beşiktaş Belediyesi tarafından getirilen yardımlar Ezidilere dağıtılmak üzere yetkililere teslim edildi.

ŞİD zulmünden kaçan Ezidiler'in Silopi'de yerleştiği kampta incelemelerde bulunan CHP Genel Başkan Yardımcıları Veli Ağbaba ve Sezgin Tanrıkulu, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan, CHP Genel Sekreter Yardımcısı Özgür Özel ve CHP Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar Ezidi ailelerle görüştüler.

Silopi Belediye Başkanı, CHP'li heyete Ezidi ailelerin yaşam koşulları ve Türkiye'ye sığınma gerekçeleri ile ilgili açıklamalarda bulundu.

PASAPORTU OLMAYAN EZİDİLER TÜRKİYE'YE ALINMIYOR

CHP'li heyet, kampta pasaportu bulunmayan Ezidilerin Türkiye'ye alınmadığını kaydederek, en büyük yükün kadınların omzunda olduğunu ve ailelerin kendi mütevazi imkanları doğrultusunda hayatlarını idame ettirmeye çalıştıklarını belirtti.

Silopi’ye 2 büyük yardım Tırı götüren Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, daha önce Saddam Hüseyin'in Halepçe'de yaptığı katliam sonucu yurtlarını terk eden mağdur insanların Türkiye'ye geldiğini hatırlatarak, "Onlara kapılarımızı açtık. Bugün de ezidi kardeşlerimize gereken yardımı yapacağız. Beşiktaş Belediyesi olarak yardımlarımız devam edecek. diye konuştu.

Heyet daha sonra beraberinde getirdiği yardım malzemelerini ilgililere teslim etti.