Somalı Madencilere Ev Yardımı

Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, Soma'da yaşanan maden faciasının hemen ardından madenci ailelerin acılarını paylaşmak için bölgeye gitmiş, burada görüştüğü ailelere "Beşiktaş Konutları" yapacağının sözünü vermişti. Aynı tarihlerde yapılması planlanan Beşiktaş Belediyesi Gençlik Festivali iptal edilerek, bu festivale ayrılacak bütçe de Soma'daki "Beşiktaş Konutları" alımına aktarıldı.

Felaketin ardından 2 ay kadar kısa bir süre sonra Beşiktaş Belediyesi Başkanı Av.Murat Hazinedar Soma da yaşamını kaybeden madencilerin aileleri ile Noter huzurunda gerçekleşen kura çekimi ile 30 aileye dayalı döşeli evlerinin anahtarlarını kendi eliyle teslim etti. Tören sonunda bir ailenin evini de ziyaret eden ve kahvelerini içen Hazinedar , "Beşiktaş Belediyesi ve Beltaş Vakfı olarak burdayız, Meclis üyerleri ile burdayız, Beşiktaş'ın Muhtarları ile buradayız bugün Beşiktaş'ın kalbi Soma için atıyor" dedi.

Soma'da hayatlarını kaybeden işçilerimizin ailelerine yapılan ev yardımı yanı sıra ihtiyaç yardımları ile de onların yanında olduk.