Av. Murat Hazinedar

Başkan

1971 İstanbul doğumlu olan Av. Murat HAZİNEDAR, ilköğrenimini Fatsa’da, ortaöğretimini Ankara Yükseliş Koleji’nde, lise öğrenimini ise Bolaman, Fatsa ve Kabataş Erkek Liseleri’nde tamamladı. Lisans öğrenimini İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde tamamlayan HAZİNEDAR, 1997 – Nisan 2014 yılları arasında; aynı zamanda kurucusu olduğu Hukuk Bürosu’nun Başavukat’lığını yürüttü.

Ülke ekonomisine olan tutkusu ile genç yaşta iş hayatına atılan; 1989-1995 yılları arasında çeşitli tekstil ve ihracat firmalarında yönetici olarak görev yapan HAZİNEDAR, aynı zamanda iş adamıdır. Or-Gi Taşıt Muayene İstasyonları A.Ş.’de kurucu ortak olup, Avrasya Terminal İşletmeleri A.Ş.’de Yönetim Kurulu Üyesi’dir.

Uzun yıllar siyasetin pek çok kademesinde etkin görevlerde yer alan Av. Murat HAZİNEDAR, 1987 yılından itibaren gençlik kollarında siyasi hayatına başlamış, 2000 yılında CHP Kurultay Delegeliği yapmıştır. 2009 yılından itibaren siyasi mücadelesini TDH’de sürdüren HAZİNEDAR, 2011 Yılı Genel Seçimleri’ne Ordu’dan Bağımsız Milletvekili Adayı olarak seçime katılmış, 2013’te Mustafa Sarıgül ile birlikte CHP’ye yeniden üye olmuştur.

10.02.2014 tarihinde CHP Parti Meclis Kararı ile Beşiktaş Belediye Başkanlığı’na aday gösterilen ve Mart 2014 Yerel Seçimleri’nde %77’lik rekor oyla Beşiktaş Belediye Başkanlığına seçilen HAZİNEDAR, Cumhuriyet Halk Fırkası’nı Ordu ilinde kuran ve başkanlığını da yapan Hazinedarzade Mustafa Bey’in torunlarındandır.

Birçok sivil toplum kuruluşuna ve sosyo-kültürel derneklere kurucu başkan, onur kurulu üyesi ve yönetim kurulu üyesi olarak destek veriyor olmasının yanı sıra “Temiz Hava ve Temiz Su” projesini geliştirmek, desteklemek ve bilinçlendirmek amacıyla; Karbon (Sera Gazı) Emisyonu Düşürme ve Kontrol Derneğinin Kurucu Üyeliği’ni yapmıştır. Halen aynı derneğin Başkan Yardımcısı olarak görev almaktadır.

Av. Murat Hazinedar çevresinde hayvansever kişiliğiyle tanınır, spor ve ileri teknolojiyle yakından ilgilenir, iyi derecede İngilizce bilmektedir, evli ve bir çocuk babasıdır.

Av. Ayça Akpek

Yönetim Kurulu Üyesi

Av. Ayça Akpek Gaziantep doğumludur. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olan Akpek enerji, teknoloji, sanayi ve ar-ge firmalarına hukuki danışmanlık hizmetleri veren Akpek Hukuk Bürosunun sahibidir. Yüksek lisansını Ticaret Hukuku alanında Bilgi Üniversitesi'nde yapan Akpek'in uzmanlık alanları şirket yapılandırmaları, anonim şirketlerin yönetimi, birleşme & devralmalar ve vergi hukukudur.

Onur Kumbaracıbaşı

Yönetim Kurulu Üyesi

Onur Çetin Kumbaracıbaşı, 1939 yılında Ankara'da doğdu.

Viyana Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi'nden mezun oldu. Aynı üniversitede doktora eğitimini tamamladı. Tahsili'nin ardından bir süre Devlet Planlama Teşkilatı'nda uzman olarak çalıştı.

Daha sonra Ankara Iktisadi ve Ticari İlimler Akademisi Başkanlığı görevini yürüttü. 18-20. Dönem'de de Sosyaldemokrat Halkçı Parti'den Kocaeli milletvekili seçilerek Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne girdi. 19. Dönemde'de Hatay milletvekilliği oldu. Bunun yanında Bayındırlık, İskan ve Devlet Bakanlığı da yaptı. 2014 yerel seçimlerinde de Cumhuriyet Halk Partisi'nden Beşiktaş belediye meclis üyesi seçildi.

Öte yandan Maltepe Üniversitesi'nde de hocalık yapan Kumbaracıbaşı, İstanbul Şişli Meslek Yüksekokulu'nun da mütevelli heyeti üyesi olarak çalışmaktadır.

Rıfat Örnek

Yönetim Kurulu Üyesi

1949 yılında Ayancık'ta doğdu, ilk ve Orta öğrenimini Ayancık'ta tamamladıktan sonra Çorum öğretmen Okulu'nu bitirerek 1967 yılında Kırıkkale'de öğretmenliğe başladı.

Yüksek öğrenimini Ankara Gazi Eğitim Enstitüsü'nde tamamlayarak 1971 yılında Yozgat Kız öğretmen Okulu'na Matematik öğretmeni olarak atandı. Bu okulda 4 yıl öğretmenlik ve yöneticilik yaptıktan sonra, Nevşehir Kozaklı Lisesi öğretmenliğine nakil oldu.

Türkiye'de Çevre Sağlığı Teknisyeni yetiştiren tek okul olan Ankara Keçiören Çevre Sağlığı Kolejinde öğretmenlik ye yöneticilik görevlerinde bulunarak Çevre Sağlığı ile ilgili sorunlar ve çözüm yolları hakkında bilgi sahibi oldu.

1978 yılında Sinop Eğitim Enstitüsü ve Öğretmen Lisesi Müdürlüğüne alandı ve bu iki okulun 3 yıl Müdürlüğünü yaptı.

1983 yılında Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsü Kamu Yönetimi Lisans Üstü Uzmanlık programına başladı. Mastır tezini vererek Kamu Yönetimi ve Belediyecilik alanında Uzmanlık belgesi aldı.

1985 yılında Türkiye Organ Nakli ve Yanık Tedavi Vakfı Hastanesi'nde göreve başladı ve üç buçuk yıl Müdür yardımcısı olarak görev yaptı.

1989 - 1999 arası iki dönem seçilerek Ayancık Belediye Başkanlığı yaptı.

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde Hukuk eğitimi de gören Rifat Örnek evli ve iki çocuk babasıdır.

Sabri Erbakan

Yönetim Kurulu Üyesi

1948 yılında doğdu. Necmettin Erbakan'ın kardeşi Göz Doktoru Prof. Mehmet Sabri Erbakan'ın küçük oğlu.

AKP döneminde sırasıyla; Karayolları Genel Müdürlüğü, Hazine ve Dış Ticaret Müsteşarlığı, Bayındır ve İskan Bakanlığı Müsteşarlığı yaptı.

13 Haziran 2009′da Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Müsteşarlığı’ndan Bakanlık Müşavirliği’ne atandı. Emekli oldu.

Ardından Mustafa Sarıgül hareketine katıldı. Sarıgül ile birlikte Şişli Meslek Yüksek Okulu Mütevelli Heyeti’nde yer aldı. 65 yaşında.